Zondagzeer..

0 Flares 0 Flares ×

Het is weer zondag.. En omdat dit betekent dat het morgen maandag is, lukt het mij nooit om helemaal 100% van deze dag te genieten. Niet in de laatste plaats omdat ik mijn zoontje vanavond niet in zijn eigen bedje instop, maar in zijn bedje bij oma. Daar blijft hij tot dinsdagmiddag, waardoor mama even twee dagen kan knallen op het werk en s avonds in het huishouden. Ondanks dat ik het als een luxe ervaar dat ik het zo heb kunnen regelen, mis ik mijn kind anderhalve dag en dat doet toch flink zeer. Iedere week weer.

Maar voor Mees is het ook fijner zo, ondanks dat hij mij op maandag niet ziet, is het zijn tweede thuis en geniet hij volop van de aandacht, de andere speeltjes, de andere liedjes die worden gezongen etc. En ook het feit dat hij niet steeds de auto in en uit moet om naar oppas of opvang te gaan, geeft hem rust. En ook mij geeft het uiteindelijk rust. Rust omdat ik zondag- en maandagnacht met oordoppen en een slaappil eindelijk weer een diepe slaap kan pakken. Twee nachten (diep) doorslapen, maakt dat ik het de rest van de week met werken en zorgen volhoud.

Al deze voordelen en luxeproblemen ten spijt bekruipt mij tijdens het zondagmiddagslaapje van Mees, als ik zijn spulletjes weer in de logeertas stop, het gevoel van extreme heimwee en voel ik tranen achter mijn ogen.
Zodra het middagdutje voorbij is, knuffel ik hem plat en spelen we samen op de vloer met zijn lego en auto’s. Daar kan ik dan wel even extra hard van genieten en vergeet ik heel eventjes de zondagmiddagblues.

Tegen het eind van de middag pak ik de spullen en mijn kind op en is de tijd weer daar. Ik loop de deur uit met een brok in mijn keel en Mees met een lach op zijn gezicht. Dada roept hij door en tegen het huis, daaadaaa!

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Google+ 0 0 Flares ×

4 Comments on “Zondagzeer..

 1. Wat goed voor Mees dat je zo een rustpunt in zijn week creëert, maar wat zwaar voor jou! Ik kan me zo voorstellen hoe het moet voelen. Respect voor hoe je dit aanpakt!

  • Thanks Romy! Ja het is gevoelsmatig erg pittig, maar uiteindelijk is het voor ons allebei wel het beste zo. Leuk dat je een reactie geplaatst hebt :)

 2. Hi Marij,

  De zondagblues, ik ken ‘m! Ietsje anders, maar toch. Ik zie mijn vriend alleen in het weekend en dat kostte behoorlijk wat tijd om daar aan te wennen. In het begin werd ik op zondagochtend wakker en dacht dan meteen: dit was het dan weer :'( En dan hadden we nog de hele dag tot ’s avonds laat. Ik voelde me dan de hele dag een beetje triest. Zonde om die dag zo te laten beïnvloeden door dat gevoel, maar ja, daar heb je nou eenmaal niet altijd controle over.
  Wel heel fijn dat Mees bij oma terecht kan! En dat je dan even bij kunt tanken. Hopelijk went het voor je en kun je er oprecht van genieten dat je even wat tijd voor jezelf hebt.
  XX

  • Hey Femke! Wat leuk dat je hier reageert 😉
   Ik kende die zondagblues ook al van…ongeveer heel mijn leven haha, maar dan inderdaad anders. Het gevoel is overigens wel vergelijkbaar. Ook met vakanties heb ik dat vaak. Als ik drie weken weg ben dan moet ik opletten dat ik niet de laatste week alleen maar aan het aftellen ben. Zo zonde!! Dus geniet extra van je zondag en je vriend, dan doe ik dat van mijn kind 😉
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *