Wie zoet is, krijgt lekkers..

0 Flares 0 Flares ×

Vandaag is een verdrietige dag. Dit behoeft geen nadere inleiding. Ironisch genoeg is deze verdrietige dag ook de dag die veel kinderhartjes in Nederland sneller doet kloppen. Sinterklaas en zijn pietermannen meren aan en de schoentjes mogen weer worden gezet. Deze week bedacht ik me nog hoe fijn ik het vind dat ik dit jaar nog niets hoef uit te leggen over het Sinterklaasfeest en de leugen waar ik mij de komende jaren solidair aan committeer. Maar op dit moment had ik het eigenlijk helemaal niet zo erg gevonden om mij even in het warme sprookje van Sinterklaas onder te dompelen met mijn kind, dat het even mag en moet zelfs om te geloven in een suikerzoete wereld waar goed gedrag beloond wordt met een kadootje, gedichtje of een beestje van marsepein. Wie zoet is, krijgt lekkers. Wie stout is, de roe. Ik teken ervoor.

Ondertussen staat Parijs in brand, of beter gezegd de wereld staat in brand. Want waar op de wereld is het vandaag de dag nog echt een veilige en fijne plek? Op dagen als vandaag – en daar zijn er helaas het afgelopen jaar al meerdere van geweest – vraag ik mij oprecht af van wat voor trieste wereld ik mijn zoon deelgenoot heb gemaakt. Gaat dit ooit nog goedkomen, of in ieder geval beter worden? Kan mijn zoon straks nog een trein, metro of een vliegtuig pakken zonder zorgen, of is het risico tegen die tijd echt te groot? Kan mijn zoon nog naar het theater en de bioscoop of behoren dat soort ontspanningsuitjes dan tot de verleden tijd? Kan mijn zoon nog reizen en werelderfgoed bezoeken of is dat laatste allemaal platgebombardeerd in naam van God weet wie? Kan mijn zoon überhaupt nog onbevangen uitgroeien naar volwassenheid in deze chaos die de wereld nu is? Onbevangen zijn houdt namelijk in dat je niet geremd wordt doordat je weet wat er komt. Als de zieke en laffe praktijken die vandaag de dag het nieuws beheersen in dit tempo worden voortgezet, dan moet je van verdomd goede huize komen wil je nog onbevangen in het leven kunnen staan. Mij lukt het in ieder geval niet. Deze ellendige wereld gaat voorlopig en gelukkig volledig aan mijn kind voorbij en daarmee hoef ik hem voorlopig en gelukkig nog even niet uit te leggen wat ik zelf ook allemaal helemaal niet begrijp.

Op enig moment uitleggen dat de Sint eigenlijk niet echt bestaat, is tegen die tijd the least of my worries…

parijs verdriet

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Google+ 0 0 Flares ×

2 Comments on “Wie zoet is, krijgt lekkers..

  1. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Alle twijfels die jij hebt bij de dingen die je zoon later wil doen heb ik ook. Kunnen we nog wel zonder gevoel van angst op vakantie of lekker een avondje weg. Moeten we elke keer schrikken en vrezen voor ons leven bij een verdachte situatie? Ik weet het op dit moment echt niet.
    Vandaag gingen we naar de intocht van de Sint, maar toch bewust of onbewust ga je daar met een ander gevoel naartoe: je bent meer op je hoede.
    Laten we hopen dat de wereld inderdaad weer een stukje beter wordt en we van het positieve uit kunnen gaan! #spreadlovenotwar

    • Dank voor je mooie reactie!
      Laten we inderdaad proberen positief te blijven, al valt dat op dagen als vandaag niet altijd mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *