The day after

0 Flares 0 Flares ×

De eerste dag van een gloednieuw jaar. Ik ervaar het altijd als een aparte dag, waarop het lijkt alsof al mijn medestadsgenoten de stad hebben verlaten zonder mij te waarschuwen waarvoor. Zo ook vandaag, een waterig zonnetje scheen door een laagje van vuurwerksmog heen en op straat was het de hele dag muisstil, in schril contrast met het oorverdovende lawaai van vannacht.
De kerstversiering voelt van de 1 op de andere dag uiterst misplaatst en de uitgedroogde appelbeignets en oliebollen stinken je toe vanaf het aanrecht. Oh ja en de goede voornemens schuiven gelijk maar even een dagje op, want er moet natuurlijke eerst een beetje bijgekomen worden. Met een brak lijf op een hometrainer klimmen, is echt vragen om problemen.

Oudjaarsavond
Dit jaar wederom geen gangkastscenario (klik hier voor tekst en uitleg), maar wel een kind dat om tien uur al recht op in zijn bedje zat te gillen na een knal die het appartementencomplex op z’n grondvesten deed schudden. Het leek wel alsof er een auto werd opgeblazen in de binnentuin. Waarom?! Ik zie de lol er in het geheel niet van in, maar daar dachten velen afgelopen nacht duidelijk heel anders over want dat was nog maar het kleine begin.

Kindlief sliep vanzelfsprekend niet meer in vanaf dat moment en dus heeft hij het nieuwe jaar al met zijn eerste jaar real life meegemaakt vanaf de bank, tussen mij en mijn beste vriend in. Niet helemaal zoals ik het van tevoren bedacht had, maar het was ook wel weer knus. Met zijn slaapzakje aan en zijn lievelingsknuffel dicht tegen zich aan. Het vuurwerk kon hem gestolen worden en met ondeugend glimmende oogjes lag hij te genieten van zijn “first night out” :)

Om twaalf uur begon het vuurwerkgeweld pas echt los te barsten en zo wilde het dat zoonlief pas rond half twee weer ging slapen en mama dus nog een beetje later. De eerdere, hoopvolle en tevens duffe voorspelling was dat om twaalf uur mijn hoofd het kussen zou raken, maar ho maar! En toen dat zaligmakende moment enige tijd later dan toch eindelijk daar was, kon ik helemaal niet zo lekker slapen want de prullenbakken in de straat deden nog geregeld die nacht dienst als ware kanonnen, waardoor ik na net even te zijn ingedommeld weer klaarwakker werd geschoten. De “geneugten” van het stadsleven.

Vanochtend was het, naast de kersverse eerste ochtend van het jaar, vooral een ochtend als any other dus hoorde ik van mijlenver weg tussen de wattenbollen in mijn hoofd een stemmetje roepen dat zich steeds harder een weg door de wattenmassa heen boorde: “maaaaama, maaaaama!!”. Half acht en dus hoogste tijd voor een lekker flesje pap.

The day after voelde voor mij sinds lange tijd niet zo gaar. Happy new year!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Google+ 0 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *