Ontzwangeren, heb je even?

0 Flares 0 Flares ×

Tja, mijn figuur ruim een jaar na dato.. Na dato van wat?
Van de bevalling. 
Negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren, toch?

Dit leek mij goed te doen, ik had heus niet verwacht dat ik gelijk al in mijn lievelingsskinny het ziekenhuis uit zou sprinten. Maar inmiddels ben ik al ruim zestien maanden aan het ontzwangeren en kan ik me toch niet geheel aan de indruk onttrekken dat mijn figuur er nog steeds een beetje boel anders uitziet dan voorheen. Die lievelingsskinny pas ik namelijk nog steeds niet van harte, dat wil zeggen niet als ik het belangrijk vind dat ik tijdens het dragen ook nog adem kan halen. En om dan maar gelijk heel eerlijk te zijn, vind ik sommige zwangerschapsbroeken nog steeds fijn om te dragen: en niet alleen in huis mensen!

Slappe hap

Na bijna 30 kilo te zijn aangekomen, ben ik nu weer zo’n 25 kilo daarvan kwijt, maar ondanks dat ik redelijk in de buurt kom van mijn oude gewicht is mijn figuur toch nog verre van de oude. Slappe hap is denk ik de nauwkeurigste omschrijving. Drilpudding komt ook best aardig in de buurt. Als ik mijn buik (de meest problematische drilzone) inhou, dan gaat het prima. Als ik dat even vergeet, en dat gebeurt vrij vaak op een dag, dan gaat het mis. Spontaan lijk ik dan weer zwanger, wel vier maanden ofzo. Zo’n laaghangend vrij zichtbaar zwangerschapsbuikje, het buikje dat ik o zo waardeerde toen het nog dienst deed als warm nestje voor mijn zoon. Nu waardeer ik het net even iets minder. Het is een ongewenst en bovendien nutteloos aanhangsel geworden. Zoals een blinde darm. Je kan er beter maar vanaf zijn. Maar HOE kom je er in godesnaam vanaf?! Gewoon negen maanden na de bevalling niet meer zwanger zijn, dat werkt bij mij in ieder geval niet. Het vloog er werkelijk aan, maar het vliegt helaas nog niet zo hard weg.

Op naar de bikini
Daarom ben ik sinds het nieuwe jaar maar begonnen met de aanschaf van een hometrainer en na er eerst een weekje (of twee) naar te hebben gekeken, fiets ik er tegenwoordig ook vrij regelmatig op. Niet direct een buikspierkweeker natuurlijk zo’n hometrainer, maar in ieder geval verbrand ik weer de nodige calorieën en is het begin gemaakt. Dus met een beetje doorzettingsvermogen en wellicht ook iets minder chocolaatjes, hoop ik dat ik deze zomer weer een bikini aan kan en aan durf.

En als dat nou ondanks alle inspanning en onthouding toch niet lukt? Ach ja, dan denken ze op het strand dat er een broertje of zusje op komst is en aai ik nog maar eens liefdevol en moederlijk over mijn kleine hangbuikje…

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Google+ 0 0 Flares ×

2 Comments on “Ontzwangeren, heb je even?

  1. Leuk geschreven, een grote glimlach op m’n gezicht!
    Wel balen dat je je er (nog) niet zo prettig bij voelt… Ik hoop dat de hometrainer je erbij gaat helpen. Hopelijk is het niet te saai en eenzijdig. Anders toch eens bij de sportschool kijken of heb je daar de tijd/zin niet voor?
    Uiteindelijk hebben mensen toch wel een mening en gaat het erom dat jij je er prettig bij voelt, komt vast helemaal goed!

    • Haha, gelukkig kan ik er zelf ook wel om lachen hoor! Sportschool heb ik de tijd niet voor en bovendien sport ik liever in m’n eigen huis waarna ik gelijk lekker mijn eigen douche in kan stappen. Daarom ook een “home”trainer, past wel bij me 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *