Na het zuur komt het zoet..

0 Flares 0 Flares ×

Dit leek me wel een toepasselijke titel, zo aan de vooravond van het Sinterklaasfeest 😉
De avonden zijn kort, de vrieskou zit weer in de lucht, de open haardjes branden weer en verspreiden een nostalgisch winterse geur. Het is december, een jaar is alweer bijna voorbij en anders dan andere jaren dekt “voorbij gevlogen” de lading dit keer bij lange na niet.

De afgelopen acht maanden lijk ik geleefd te hebben in een diepere staat van mijn onderbewustzijn, waar ik nu beetje bij beetje uit ontwaak. Ik heb de tijd en puf niet gehad om achter de laptop te kruipen voor Mammamoiselle. Niet omdat ik niets te melden had, integendeel. De voornaamste reden van mijn (online) afwezigheid: een life-event in de vorm van een verhuizing en alles wat daarbij komt kijken. Het verkopen van mijn appartement, het zoeken naar een andere woning in een andere stad, het bezichtigen van huizen, de spannende aankoop van een o zo geweldig huis en dan nog lest maar zeker niet best die akelige verhuizing daarnaartoe die ik dacht van tevoren zo goed geregeld te hebben.
En daarnaast natuurlijk flink doormoederen en mezelf ervan blijven overtuigen dat dit zowel voor mij als voor de kleine uiteindelijk het beste is. Oh boy. Hoewel ik op dat moment hysterisch op de toppen van mijn energie en kunnen leefde, voelt het achteraf als een roes die ik niet echt bewust heb meegemaakt.

Voor menig individu is een verhuizing een intense uitdaging en zeker niet voor niets wat men noemt een life-event.
Als alleenstaand ouder van een toen bijna peuter zou ik het liever omschrijven als een mission almost impossible-event.
Almost uiteraard want natuurlijk is het wel gelukt, maar zeker niet zonder slag, stoot of traan. Maar hierover later meer. Ik heb nog wel wat (leed)vermakelijke verhalen en de nodige tips & tricks om hier met jullie te delen. Voor wie daar op zit te wachten natuurlijk.

Nu de dozen goed en wel zijn uitgepakt en alles weer zijn plek heeft gekregen, dient de drang om te schrijven zich samen met de winterkou ook weer aan. Hopelijk weet ik jullie het aankomende jaar weer te vermaken met the stories of my life.

Hoewel ik eigenlijk geen kruidnoot meer kan zien, maak ik hier met lichte tegenzin toch nog even de laatste kiloknallerzak open en rest mij nog jullie allemaal een allerbest Sinterklaasfeest toe te wensen!

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Google+ 0 0 Flares ×

4 Comments on “Na het zuur komt het zoet..

  1. Benieuwd naar je verhalen!! Enne.. hoop niet dat je nu misselijk bent 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *