Feest!

1 Flares 1 Flares ×

Morgen begint december, de gezellige maand van Sinterklaas, Kerst en de viering van het oude en het nieuwe jaar.
Mijn kind maakt nog niet erg veel mee van die “feest”stemming. Feest nog even tussen haakjes omdat ik Sinterklaas en Kerst echt wel ok vind (ook niet overdreven) en Oud en Nieuw zelfs ervaar als zo’n beetje de grootste anti-climax die een jaar in zich heeft.

Wat dat betreft dus wel een goede afsluiter ook. Zo’n avond die altijd tegenvalt, met je mooie vaak iets te veel tocht doorlatende outfit, je vermoeide is-het-echt-nog-steeds-december-humeur, barstende koppijn van de champagne en een tikje misselijk van de megavette oliebollen… maar wat hebben we het weer leuk jongens!!

Ik vind het ook gewoon wat veel en druk denk ik voor 1 maand. Maar goed, je doet er weinig aan en we gaan maar weer gewoon mee in het feestgedruis, zij het dit jaar wel een beetje minder dan anders. Met Oud en Nieuw heb ik met mijn kleine man een perfect excuus om lekker thuis te blijven met een dekentje op de bank, een muffe conference op tv, een appelflapje en een glaasje gluhwijn. Bring it on!

En of het allemaal nog niet genoeg is qua feesten en partijen, neigen we er als ik het nieuws van de afgelopen tijd mag geloven met z’n allen kennelijk ook nog naar om in november maar liefst twee vieringen aan de lijst toe te voegen, namelijk Halloween en Thanksgiving. De eerste om elkaar de stuipen op het lijf te jagen en de laatste met als doel om elkaar te vertellen hoe ontzettend dankbaar we voor van alles en nog wat zijn (mag ik even…), ondertussen een plofkalkoen naar binnen proppend die vast heel dankbaar is dat ook wij Nederlanders dit feest eindelijk hebben omarmd. Om vervolgens op Black Friday, ik had er serieus nog nooit van gehoord, elkaar de hersenpan inslaand los te gaan op de extreme koopjes…want we zijn toch zo ontzettend dankbaar voor alles wat we al hebben, ahum. De alcohol die de avond ervoor de kalkoen heeft weggespoeld, heeft spontaan de grote dankbaarheid ook een lift gegeven.

Kortom, de commercie tiert er weer welig bij en ik vind het grotendeels een beetje onzin. Maar wie ben ik.
Ondanks deze wellicht wat negatieve insteek voor het begin van de zo gezellige, warme decembermaand, hou ik oprecht wel van de sfeer van Sinterklaas en Kerst en kan ik mij verheugen op de tijd dat mijn kind over een paar jaar met een gespannen snoetje richting zijn schoen rent of verlegen achter mij wegduikt als we de Sint en zijn pietermannen tegen het lijf lopen in een warenhuis of op het werk. Maar nu nog even geen sinterklaasjournaal, geen geheimzinnige aankopen in de gangkast en geen kloppende buurman aan de deur op 5 december (althans dat hoop ik niet!).

Mama gaat op pakjesavond gewoon met een veel te grote bak chocolade kruidnoten op de bank tv kijken, bedenken wat we met de kerst gaan doen en vooral genieten van de ssssstilte voor de storm….

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Email -- Google+ 0 1 Flares ×

2 Comments on “Feest!

 1. Beste Roos,

  Jouw verhaal is vast heel herkenbaar voor vele alleenstaande ouders die op een bepaald moment in hun leven toch verder willen en de “normale” zaken weer zouden willen oppakken zoals voorheen ook het geval was.

  Ik weet niet goed of je als alleenstaande moeder ook nog een ex partner hebt maar mocht dit wel het geval zijn, zoals dit bij vele alleenstaande ouders is, dan heb je naast de gedachte over hoe je wil reizen en waar naartoe ook nog te maken met een belangrijk aspect indien je reist met minderjarige kind (eren).

  Om te reizen als alleenstaande ouder waarbij ook een ex partner het mede gezag of omgangsrecht uitoefent dient er informatieplicht te worden verstrekt.

  Doordat vakantie binnen de uitoefening van het gezag/omgangsrecht valt is er een informatieplicht over de verblijfsgegevens en tijdsduur van de voorgenomen vakantie. Indien geen toestemming wordt verleend door de achterblijvende mede verzorgende of gezaghebbende ouder kan er besloten worden om via de rechtbank op grond van art. 1:253a BW toestemming te verkrijgen. Dit is bedoeld om tegen te gaan dat de reden van toestemming wellicht zou kunnen liggen in het vermoeden dat het niet om vakantie gaat maar om een permanente wijziging van de verblijfplaats.

  Dit als aanvulling op jouw zoektocht naar een hopelijk fijne vakantie met je kind (eren) als alleenstaande ouder in het buitenland.

  Veel succes!

  • Hoi Andre, ik neem aan dat je reageert op het artikel op de website bij Moodkids? Anders kan ik de reactie bij dit artikel over de feestdagen niet helemaal plaatsen 😉

   Dank voor je uitgebreide reactie. Zelf ben ik jurist en onder meer gespecialiseerd in het familierecht en weet dus het nodige over de betreffende rechten en plichten waar jij over spreekt. In mijn geval heb ik hier overigens niet mee te maken, maar evengoed dank voor de info.

   Hartelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *