De tijd vliegt

0 Flares 0 Flares ×

Gastblog voor Moodkids

Nog niet eerder in mijn leven is een jaar zo voorbijgevlogen als nu. Het jaar dat ik moeder ben geworden. Vanaf het moment van de geboorte van mijn zoon ben ik voluit in de fast-forward-stand gegaan en heb ik tot op heden nergens even op pauze kunnen drukken.

Nu de eerste verjaardag van mijn zoon zich aandient, merk ik pas echt hoe intens en turbulent mijn leven het afgelopen jaar geweest is. Pas nu durf ik daar bij stil te staan en niet eerder. Wat een onverwacht heftige emoties! Al datgene wat diep op mijn netvlies gebrand staat maar lange tijd is ondergedoken, laat zich weer in alle hevigheid zien. De afgelopen week stond in het teken van een complete herbeleving van mijn zwangerschap, het toeleven naar de bevalling en natuurlijk de bevalling zelf. Dit had ik even niet zien aankomen. Ik wilde gewoon gezellig het huis gaan versieren met slingers en ballonnen, taart bestellen en kadootjes kopen. En ineens zijn daar die tranen! Heel veel tranen!

Het masterplan
Onder het ophangen van de slingers dwalen mijn gedachten steeds terug in de tijd, ook naar de tijd voorafgaand aan mijn zwangerschap. Na een emotioneel zware beslissing om mijn grote liefde gedag te zeggen, besloot ik alleen voor het ouderschap te gaan. Niet over 1 nacht ijs uiteraard, dat idee is min of meer onbewust al lang daarvoor een leven gaan leiden in mijn achterhoofd. Maar in hoeverre kun je zoiets groots goed uitdenken? Niet. Over sommige dingen moet je misschien niet te lang en te goed willen nadenken. Hoe langer je nadenkt en vooral overdenkt en doordenkt, hoe meer angsten je krijgt en beren op de weg ontstaan. Als ik toen had geweten hoe zwaar het nu soms kan zijn, dan had ik het misschien ook niet aangedurfd. Dat zou zo zonde zijn! Dus gelukkig heb ik doorgezet en mijn sterke gevoel hierin ruim baan gegeven. Even een traantje wegpinken.. Volledige artikel

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Google+ 0 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *